İzmir’de Organik İncir Üreticilerine Kerevet Dağıtıldı!
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi kapsamında, Tire’de 66 organik incir üreticisine 1.500 adet kerevet dağıtıldı. Proje %50 hibe desteğiyle gerçekleşti ve kuru incirde aflatoksin ve okratoksin oluşumunu engellemeyi amaçlıyor.
İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı’ndan Destek
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı tarafından %50 hibe desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında kerevet dağıtım töreni Tire’de düzenlendi. Organik incir üreticilerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen törene, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eda Özden, teknik personel ve birçok üretici katıldı.
Toplam 66 üreticiye teslim edilen 1.500 adet kerevet, organik incir üretimine büyük katkı sağlayacak. Tire, organik incir üretiminde İzmir’in önde gelen merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. İlçede 423 üretici yaklaşık 13.230 dekar alanda organik incir üretimi yapıyor ve proje sayesinde organik incirlerin daha sağlıklı bir şekilde kurutulması hedefleniyor.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, törende yaptığı konuşmada, Tire’nin önemine vurgu yaparak organik tarımın yaygınlaştırılması ve üreticilerin gelirlerinin artırılmasının önemine dikkat çekti. Şahin, projenin organik üreticilere uluslararası standartlarda kaliteli ürünler elde etme konusunda destek sağlayacağını belirtti.
Törenin ardından İl Müdürü Şahin, üreticilerle birebir görüşerek projenin üretime katkılarını paylaştı. Üreticiler, kerevetlerini teslim alırken proje kapsamında sağlanan destekler hakkında detaylı bilgilendirildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı